Perliczki pieczone w jednym garnku
Pieczona perliczka z jednym garnkiem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Na 11,4 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1140 kalorii. Ten przepis służy 2. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, smukłe boczki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczona perliczka z kapustą i boczkiem, Pieczona perliczka z soczewicą, Sherry i boczkiem, oraz Perliczka z pieczonymi kasztanami.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wrzuć warzywa z olejem i przyprawami do dużej ognioodpornej puszki do pieczenia.
Umieść ptaka na warzywach, posmaruj 1 łyżką masła i ułóż wysypki w rzędzie na piersi. Obficie przyprawiamy, następnie pieczemy 40 min.
Wyjąć z piekarnika i dodać warzywa mieszając, dodając czosnek i tymianek.
Wlać 200 ml bulionu i wina na warzywa i wrócić do piekarnika, aby piec przez kolejne 40 minut, aż ptak jest gotowane przez i soki uruchomić jasne.
Zdjąć ptaka, położyć na talerzu, przykryć folią, aby się ogrzał i odstawić na odpoczynek. Podgrzać piekarnik do temperatury 200C / 180C / gas 6 i piec warzywa przez kolejne 15 minut do miękkości.
Warzywa wyjąć łyżką szczelinową i przenieść na talerz do serwowania z ptakiem.
Wymieszać 2 łyżki masła i mąki w małej misce do utworzenia gładkiej pasty.
Umieść puszkę do pieczenia ze wszystkimi sokami do gotowania, plus wszelkie soki spoczynkowe, na płycie kuchennej.
Pastę i galaretkę z czerwonej porzeczki ubić do soków, aż się rozpuści, następnie dodać pozostały wywar i dodatkowe przyprawy, jeśli chcesz. Bąbelki przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Pokroić i podawać perliczkę, chrupiący boczek i warzywa z sosem na boku.