Perliczki pieczone w jednym garnku

Perliczki pieczone w jednym garnku
Pieczona perliczka z jednym garnkiem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Na 11,4 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 97g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1140 kalorii. Ten przepis służy 2. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, smukłe boczki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczona perliczka z kapustą i boczkiem, Pieczona perliczka z soczewicą, Sherry i boczkiem, oraz Perliczka z pieczonymi kasztanami.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wrzuć warzywa z olejem i przyprawami do dużej ognioodpornej puszki do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Umieść ptaka na warzywach, posmaruj 1 łyżką masła i ułóż wysypki w rzędzie na piersi. Obficie przyprawiamy, następnie pieczemy 40 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4
Wyjąć z piekarnika i dodać warzywa mieszając, dodając czosnek i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Wlać 200 ml bulionu i wina na warzywa i wrócić do piekarnika, aby piec przez kolejne 40 minut, aż ptak jest gotowane przez i soki uruchomić jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Zdjąć ptaka, położyć na talerzu, przykryć folią, aby się ogrzał i odstawić na odpoczynek. Podgrzać piekarnik do temperatury 200C / 180C / gas 6 i piec warzywa przez kolejne 15 minut do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Warzywa wyjąć łyżką szczelinową i przenieść na talerz do serwowania z ptakiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Wymieszać 2 łyżki masła i mąki w małej misce do utworzenia gładkiej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Umieść puszkę do pieczenia ze wszystkimi sokami do gotowania, plus wszelkie soki spoczynkowe, na płycie kuchennej.
10
Pastę i galaretkę z czerwonej porzeczki ubić do soków, aż się rozpuści, następnie dodać pozostały wywar i dodatkowe przyprawy, jeśli chcesz. Bąbelki przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Pokroić i podawać perliczkę, chrupiący boczek i warzywa z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PerliczkiPerliczki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia45
Magazyn