Pergaminowy Pieczony Łosoś

Pergamin Pieczony łosoś może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 23G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, cytrynę, filet z łososia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 43 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pergaminowy Pieczony Łosoś, Pergaminowy Pieczony Łosoś, oraz Łosoś z koprem pieczony w pergaminie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Na środku dużego kawałka pergaminu ułożyć filet z łososia skórką do dołu; doprawić solą i czarnym pieprzem.
Wytnij 2 3-calowe szczeliny w rybie ostrym nożem. Wrzuć posiekane liście bazylii do szczelin. Rozpyl filet sprayem do gotowania i ułóż plasterki cytryny na wierzchu.
Złóż krawędzie papieru pergaminowego na rybę kilka razy, aby zamknąć w szczelne opakowanie.
Ułożyć zapieczętowane opakowanie na blasze do pieczenia.
Piec ryby na dolnej półce piekarnika, aż łatwo płatki łososia i mięso jest różowe i nieprzezroczyste z wnętrza nieco ciemniejszy kolor różowy, około 25 minut. Natychmiastowy odczyt mięsa termometr włożony do najgrubszej części filetu powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (65 stopni C). Aby służyć, pokrój pergamin i usuń plasterki cytryny przed poszyciem ryby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.