Peppermint Crème Brûlée
Miętowy Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 5G białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.2 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka dodatków: maliny, schnapps z mięty pieprzowej, śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Peppermint Creme Brulee, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 5 pierwszych składników, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę równomiernie do 5 (5-x 1 - calowy) Okrągłe Indywidualne naczynia do pieczenia; umieść naczynia w dużej patelni do pieczenia lub 15 - x 10-x 1-calowy patelni jellyroll. Przygotuj 1/2-calową łaźnię wodną (patrz podstawy Brle poniżej).
Piec w temperaturze 275 przez 50 minut lub aż prawie zestaw. Schłodzić kremy w wodzie na patelni na stojaku z drutu.
Zdjąć z patelni; przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Posypać zmiażdżone cukierki mięty pieprzowej równomiernie na każdym kremie; umieścić kremy w jellyroll patelni.
Broil 5 cali od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) aż cukierki stopić.
Odstawić 5 minut, aby stopione cukierki utwardziły się.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: Czas pieczenia to 5-x 1-calowe okrągłe naczynia do pieczenia. Ogólnie rzecz biorąc, aby użyć 4-, 6-lub 8-uncjowych kubków z kremem, piec przez dodatkowe 15 do 20 minut. Po zakończeniu crme brle środek nadal będzie lekko płynny, a nóż nie wyjdzie czysty. Wydajność będzie się różnić w zależności od wielkości potraw: w przypadku filiżanek o pojemności 4 uncji otrzymasz 10 porcji, w przypadku filiżanek o pojemności 6 uncji otrzymasz 7 porcji, a w przypadku filiżanek o pojemności 8 uncji otrzymasz 4 porcje.
Nie panikuj, gdy zobaczysz termin łaźnia wodna. Kąpiel wodna to po prostu patelnia do pieczenia lub patelnia z żelkotem wypełniona wodą. Woda tworzy poduszkę z ciepła piekarnika, pozwalając kremom piec powoli bez zwilżania.
Nie poparz się. Przed wyjęciem kąpieli wodnej z piekarnika należy usunąć część wody za pomocą żarówki fastrygującej lub kadzi z długim uchwytem.
Kiedy smażyć brązowy cukier, dostać crme brles jak najbliżej elementu grzejnego, jak to możliwe. Aby to zrobić, umieść odwróconą patelnię do pieczenia na górnej półce piekarnika; następnie umieść crme brles na blasze do pieczenia na patelni.
Alternatywą dla brojlerów jest palnik spawalniczy. Twoi goście będą myśleć, że oszalałeś, ale Pochodnia daje ostateczną szklistą skorupę. Palenie jest metodą wyboru profesjonalnego szefa kuchni.
Kładziemy krem na patelni wypełnionej lodem, a następnie podsmażamy. Lód utrzymuje krem zimny, podczas gdy cukier topi się.
Można upiec crme brle z wyprzedzeniem, ale poczekaj kilka minut przed podaniem, aby karmelizować cukier. Karmelizowany cukier zacznie się upłynniać, jeśli kremy siedzą dłużej niż godzinę.
Odkryliśmy, że brązowy cukier Dixie Crystals działa najlepiej na crme brle. Karmelizuje się równomiernie do idealnego złotego brązu.
Nie trać pieniędzy na salamandry sprzedawane w katalogach dla smakoszy i używane do karmelizowania wierzchu crme brle. Działają jak żelazka do stopienia brązowego cukru. Kiedy spróbowaliśmy jednego, skończyło się na spalonym, nie karmelizowanym cukrze.