Pieprzowy kurczak i krewetki Jambalaya może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 354 kalorie, 20g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Jeśli masz paprykę, ryż, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Peppered Chicken-and-Shrimp Jambalaya, Kurczak i krewetki Jambalaya, oraz Kurczak, krewetki i szynka Jambalaya.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj kurczaka, kielbasa, cebula, i papryka; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Dodać wodę, bulion i pomidory; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Dodaj krewetki i ostry sos; przykryć i gotować 5 minut lub do krewetki są zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Cajun w menu? Spróbuj sparować z Albarino, rosé Wine i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Joyce Vineyards Albarino. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Joyce Vineyards Albarino
Energiczny i stalowy Hiszpański styl Albariño jest wyraźnie świeży z podwyższonymi aromatami i pikantną kwasowością. Chrupiące i orzeźwiające z cierpkim zielonym jabłkiem, białą brzoskwinią i pikantnymi owocami cytrusowymi, a także mokrymi sosami, pestką moreli i przepyszną solą fizjologiczną, co sprawia, że jest to świetny letni popijacz.