Penne z sosem szpinakowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z sosem szpinakowym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 6G tłuszczu i w sumie 242 kalorii. Za $1.05 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka soli, wieloziarnistego penne, koziego sera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 6578 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 27 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 99%. Spróbuj Penne z sosem szpinakowym, Penne z sosem szpinakowym, oraz Penne z sosem szpinakowo-Ricotta dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zagotuj duży garnek osolonej wody.
Dodaj penne i gotuj, aż będzie miękka, ale nadal jędrna do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu, około 12 minut.
Zmiel czosnek w robocie kuchennym.
Dodaj kozi ser, serek śmietankowy, 3/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i połowę liści szpinaku. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka i kremowa. Odłóż mieszankę sera i szpinaku na bok.
W międzyczasie umieść pozostałe liście szpinaku w dużej misce.
Odcedź makaron, zachowując 1 szklankę płynu do gotowania. Łyżka makaronu na wierzchu liści szpinaku w misce. Zeskrob mieszankę sera i szpinaku na mieszankę makaronu i wymieszaj, aby pokryć, dodając wystarczającą ilość zarezerwowanego płynu do gotowania, aby zwilżyć. Dopraw makaron do smaku solą i pieprzem.
Posyp parmezanem i podawaj.