Penne z sosem Cukiniowo-Parmezanowym
Penne z sosem z cukinii i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, cukinia, orzeszki piniowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 64%. Spróbuj Prosty Makaron Penne z rozjaśnionym sosem śmietanowym parmezanem, Penne i cukinia z pikantnym sosem Shiraz, oraz Rustykalny włoski "sos" z cukinii z Penne i kiełbasą z kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cukinię na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości i złoty.
Zdjąć z patelni; ostudzić.
Umieść 1/4 szklanki ugotowanej cukinii, bazylii, 1/4 szklanki sera, orzeszków piniowych i czosnku w robocie kuchennym; proces aż drobno posiekane. (Przechowywać mieszaninę w procesorze.)
Ogrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 10 minut lub aż złoty. Powrót pozostałą gotowaną cukinię na patelnię.
Połącz 6 ćwiartek wody i 1 łyżeczkę koszernej soli w dużym holenderskim piekarniku i zagotuj. Makaron ugotować we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić na sicie nad miską, rezerwując 1/3 szklanki płynu do gotowania.
Z włączonym procesorem dodaj zarezerwowany płyn do mieszaniny bazylii; proces aż do uzyskania gładkości.
Do makaronu dodać mieszankę bazylii.
Dodać śmietanę, pozostałą sól i pieprz; wymieszać. Wierzch z pozostałym serem.