Penne z pancettą i sosem pomidorowo-śmietankowym
Penne z Pancettanem i sosem pomidorowo-śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz drobne pomidory w soku, pancetcie, oliwie z oliwek i kilku innych rzeczach, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fettuccini z Pancettanem i sosem pomidorowym, Penne z sosem Grzybowo-pomidorowo-śmietanowym, oraz Penne Z Pikantnym Sosem Pomidorowo-Śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pancetta w dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pancetta do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Dodaj oliwę z oliwek i czosnek do kapiących pancetta i smażyć 30 sekund.
Dodaj pomidory z sokami, winem i śmietaną. Doprowadzić sos do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest lekko zmniejszona, o 10 protokół. Wymieszać w 1/2 szklanki bazylii. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuj makaron w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Makaron odsączyć i podzielić na 4 talerze. Łyżka sosu do makaronu.
Posypać makaron pancettą i pozostałą 1/4 szklanki bazylii i podawać.