Penne z grillowaną cukinią, ricottą Salata i miętą
Penne z grillowaną cukinią, ricottą Salata i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ricotta salata, cukinia, makaron ziti i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jarmuż I Ricotta Salata Pełnoziarnisty Penne, Groch z miętą i ricottą Salata, oraz Makaron Z Miętowym Pesto, Groszkiem I Ricottą Salata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Ułóż cukinię na obramowanej blasze do pieczenia; posmaruj olejem.
Posypać grubą solą i czarnym pieprzem. Grilluj cukinię do miękkości, około 4 minut na stronę.
Przenieść na powierzchnię roboczą; pokroić w poprzek na 1-calowe kawałki.
Umieścić w dużej misce do serwowania.
Dodać ocet, miętę i pokruszony czerwony pieprz; odstawić.
Gotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Dodać makaron do mieszanki cukinii, następnie dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i ricotta salata i wrzucić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.