Penne wiosenne
Penne na wiosnę może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 5 porcji, każda zawiera 511 kalorii , 20 g białka i 22 g tłuszczu . Za 2,01 USD za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup makaron penne, paprykę, szynkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Podobne przepisy obejmują Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) , Pieczone Penne i Zapiekanka Penne z wołowiną i warzywami .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż szparagi i cebulę na maśle przez 5-8 minut lub do momentu, aż szparagi będą chrupiąco-miękkie.
Dodaj szynkę, śmietanę, pieprz i sól; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na małym ogniu przez 1 minutę.
Dodaj do mieszanki szparagowej i wymieszaj.