Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup)

Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup). Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 45g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 3 i kosztuje 7,38 zł za porcję. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sałaty, liści mięty, tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gerang Asam (Pikantne I Kwaśne Curry Rybne): Kuchnia Malacca Nyonya, Penang Asam Laksa, oraz Zupa gorąco-kwaśna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oczyść rybę, usuń łuski i flaki. W garnku przynieś 8 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj rybę i gotuj przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Przełożyć gotowaną rybę do miski i ostudzić. Odcedzić wywar rybny, a następnie dodać obrane tamaryndowca i liście polygonum i nadal gotować na małym ogniu.Stale mocz ręce miską z wodą, wybieraj mięso ze wszystkich ryb i odrzucaj kości. Połamać mięso rybne na małe kawałki i włożyć rybę z powrotem do bulionu, przykryć pokrywkę i obniżyć ogień.Za pomocą mini robot kuchenny, zmielić pastę przyprawy, aż dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
TamaryndTamarynd
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Rozgrzać wok i smażyć pastę przyprawową z olejem kuchennym przez około 6-8 minut lub aż pachnie aromatycznie i pikantnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Przełożyć pastę przyprawową do gotującego się wywaru.Wyciągnij sok z tamaryndowca i dodaj go do wywaru. Odcedzić sok z tamaryndowca i zachować nasiona. Powtórz to 3-4 razy z 1/2 szklanki wody za każdym razem, aby upewnić się, że wyodrębnisz całą esencję z tamaryndowca. Kontynuuj do smaku Assam Laksa czas, aby upewnić się, że kwaśny i do własnych upodobań. Do przyprawiania dodaj cukier, sól i sos rybny.Przygotuj makaron laksa, postępując zgodnie z instrukcją pakowania. W misce do serwowania, dodać makaron laksa i udekorować wszystkie warzywa na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Sos RybnySos Rybny
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
TamaryndTamarynd
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Do miski wlać zupę Assam Laksa i od razu podawać z łyżką pasty Heh Ko/krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia100
Magazyn