Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup). Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 45g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 3 i kosztuje 7,38 zł za porcję. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sałaty, liści mięty, tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gerang Asam (Pikantne I Kwaśne Curry Rybne): Kuchnia Malacca Nyonya, Penang Asam Laksa, oraz Zupa gorąco-kwaśna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oczyść rybę, usuń łuski i flaki. W garnku przynieś 8 szklanek wody do wrzenia.
Dodaj rybę i gotuj przez około 10 minut.
Przełożyć gotowaną rybę do miski i ostudzić. Odcedzić wywar rybny, a następnie dodać obrane tamaryndowca i liście polygonum i nadal gotować na małym ogniu.Stale mocz ręce miską z wodą, wybieraj mięso ze wszystkich ryb i odrzucaj kości. Połamać mięso rybne na małe kawałki i włożyć rybę z powrotem do bulionu, przykryć pokrywkę i obniżyć ogień.Za pomocą mini robot kuchenny, zmielić pastę przyprawy, aż dobrze.
Rozgrzać wok i smażyć pastę przyprawową z olejem kuchennym przez około 6-8 minut lub aż pachnie aromatycznie i pikantnie.
Przełożyć pastę przyprawową do gotującego się wywaru.Wyciągnij sok z tamaryndowca i dodaj go do wywaru. Odcedzić sok z tamaryndowca i zachować nasiona. Powtórz to 3-4 razy z 1/2 szklanki wody za każdym razem, aby upewnić się, że wyodrębnisz całą esencję z tamaryndowca. Kontynuuj do smaku Assam Laksa czas, aby upewnić się, że kwaśny i do własnych upodobań. Do przyprawiania dodaj cukier, sól i sos rybny.Przygotuj makaron laksa, postępując zgodnie z instrukcją pakowania. W misce do serwowania, dodać makaron laksa i udekorować wszystkie warzywa na wierzchu.
Do miski wlać zupę Assam Laksa i od razu podawać z łyżką pasty Heh Ko/krewetki.