Pecan Praline Semifreddo z bourbonem karmelem

Pecan Praline Semifreddo z bourbonem karmelem
Need a wegetariańska przystawka? Pecan Praline Semifreddo z bourbonem karmelem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 595 kalorii, 6G białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz bourbon, ciężką śmietanę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 27%. Spróbuj Pumpkin and Pecan semifreddo with Caramel Sauce, Sernik orzechowo-Pralinowy z sosem karmelowym, oraz Pralinowy budyń chlebowy z sosem karmelowo-orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić pralinkę, wyłóż blachę do pieczenia woskowanym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Połącz wodę z cukrem w rondlu na dużym ogniu. Delikatnie obracaj patelnią, aby równomiernie stopić cukier. Używając termometru cukierkowego, gotuj cukier, aż osiągnie 188°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Dodaj połówki orzechów pekan do Karmelu i szybko wymieszaj orzechy, aby dokładnie pokryć je karmelem. Łyżka pralinki na woskowany papier w równej warstwie do ostygnięcia. Gdy pralina ostygnie, drobno posiekać nożem i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów PekanPołówki Orzechów Pekan
KarmelKarmel
PralinyPraliny
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Aby zrobić parfait, linia 9 przez 5 przez 3-calowy bochenek patelni z folią, pozwalając wystarczająco dużo nadmiaru zawisnąć po bokach, aby pokryć górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
5
Używając miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubijaj ciężką śmietanę na średniej prędkości, aż osiągnie sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wyjmij miskę z miksera i za pomocą gumowej szpatułki złóż kwaśną śmietanę na bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Przenieść mieszaninę do dużej miski i przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Mieć żółtka i białka jaj w osobnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Żółtka umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w końcówkę trzepaczki i dodać 1/4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Mieszankę ubijać z dużą prędkością, aż do uzyskania gęstej, jasnożółtej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Przenieść mieszaninę do innej miski i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Używając miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubijaj białka na średniej prędkości, aż staną się pieniste. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli posypać pozostałe 1/4 szklanki cukru do białek. Po dodaniu cukru zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż utworzą się średnie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Składamy śmietanę na żółtka, następnie składamy białka w trzech dodatkach. Wchodzisz w posiekane pralinki pecan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
PralinyPraliny
KremKrem
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
żółtko Jajażółtko Jaja
14
Napełnij przygotowaną patelnię bochenków mieszaniną semifreddo i wygładź wierzch. Wyciągnij plastikową folię na górę i zamrozić na co najmniej 4 godziny, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
15
Aby karmel, za pomocą termometru cukierkowego, gotuj wodę i cukier w średnim rondlu na średnim ogniu, aż osiągnie 193°.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Usuń karmel z ognia i ostrożnie dodaj śmietanę. Zwróć go do pieca na małym ogniu. Gdy krem rozpuści się w karmelu, należy okresowo obracać patelnię, ale staraj się jej nie mieszać, wyjąć z ognia i dodać bourbon. Trzymaj Karmel w temperaturze pokojowej, aż będziesz gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
17
Aby podać semifreddo, odciągnij plastikową folię od góry. Odwróć patelnię bochenka na talerz. Owinąć gorący, mokry ręcznik kuchenny na patelni bochenka i delikatnie pocierać boki, aby uwolnić semifreddo. Po uwolnieniu semifreddo na talerz, odkleić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
18
Pokrój semifreddo na dziesięć równych plastrów ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
19
Podawać z odrobiną bourbon caramel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
KarmelKarmel
20
Przedruk za zgodą Southern Comfort: nowe spojrzenie na przepisy, z którymi dorastaliśmy przez Allison Vines-Rushing i Slade Rushing, © 201
Składniki, których będziesz potrzebować
Southern ComfortSouthern Comfort
21
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Allison Vines-Rushing i Slade Rushing wkroczyli na kulinarną scenę w 2003 roku jako szefowie luksusowego baru Oyster Jack ' s, który the New York Times nazwał "jedną z najbardziej charakterystycznych nowych restauracji od lat" i zdobył Allison nagrodę James Beard Rising Star award w 2004 roku. W 2005 roku para powróciła do Luizjany, by otworzyć Longbranch, a w 2007 roku MiLa w Nowym Orleanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
OstrygiOstrygi
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn