Peanut Butter Pot de Crème z czerwonym winem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przyprawy, więc dać masło orzechowe Pot de Crème z czerwonego wina samobójstwa spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 623 kalorie, 12g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wino, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Garnek Crock czerwona fasola i ryż, Babeczki z masłem orzechowym Creme z czekoladowym Ganache z masłem orzechowym, oraz Masło orzechowe garnki de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj łaźnię wodną: Rozgrzej piekarnik do 300° F i poświęć sekundę, aby przygotować łaźnię wodną: Ustaw duży garnek z wodą na piecu, aby się zagotował. Jeśli chodzi o wrzenia, wyłączyć ogień i pozostawić do czasu potrzebnego. Ułóż 6 dużych ramekinów (6 uncji) w naczyniu do pieczenia z wysokimi bokami. Używam patelni brownie 9x13". Odstawić. Również duży kawałek folii stojącej.
Dodać masło orzechowe krem: w średnim garnku, połączyć mleko, śmietana, masło orzechowe, i czekolada. Włącz ciepło do średniego i ubijaj okresowo, aż będzie gorące, a zarówno masło orzechowe, jak i czekolada całkowicie stopią się nabiał. W międzyczasie połącz żółtka, cukier, miód i sól w dużej misce, ubijając, aby połączyć. Kiedy mieszanina masła orzechowego zaczyna się pary i być może bańki, ubijać chochli do jaj. Temperować w kolejnych dwóch kadzi gorącego mleka, ubijając cały czas.
Ciepłą mieszankę jajek ubić do garnka z mlekiem / śmietaną. Włącz ciepło do średnio niskiego i gotuj, używając odpornej na ciepło gumowej szpatułki, aby stale mieszać, aż mieszanina zarejestruje się o 140° na termometrze cukierkowym. (Lub, aż gorąco w dotyku, jeśli brakuje termometru.) Przecedzić przez sito zawieszone na średniej misce. Porcję mieszaniny równomiernie między ramekins (około 5 uncji każdy) następnie umieścić je na patelni. Napełnij patelnię o 3/4 pełną przygotowaną gorącą wodą. Całość przykryć folią i bardzo ostrożnie przełożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec od 30 do 45 minut, lub aż krem ma delikatny zestaw. Jeśli pojawią się płynne po chichotaniu, kontynuuj pieczenie. Krem będzie miał lekki, galaretki jak wiggle, gdy już gotowane wystarczająco, i skórę, która nie przykleja się do palca, gdy lekko dotknął.Czasami, w oparciu o gorące miejsca w piekarniku, kremy muszą być ratowane w każdym przypadku; nie wahaj się usunąć te, które wydają się zrobione, pozwalając innym nadal piec.Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce około czterech godzin przed spożyciem. Kremy mają wspaniały okres przydatności do spożycia i będą przechowywane, pokryte i schłodzone, przez około tydzień.
Zrobić samobójstwo czerwonego wina: w małym garnku z sosem, doprowadzić czerwone wino do dusić na średnim ogniu. Włączyć ciepło do średnio niskie i nadal gotować delikatnie, aż czerwone wino zmniejszy się o połowę, o dziesięć minut. Następnie dodaj cukier i sól i gotuj na wolnym ogniu kolejne 5 minut, mieszając od czasu do czasu gumową szpatułką, aż cukier całkowicie się rozpuści.Schłodzić syrop do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce.
Podawać z masłem orzechowym pot de crème i kruchymi ciasteczkami, jeśli chcesz.