Peach Galette
Galette brzoskwinia może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 318 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, masło, cukier turbinado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Peach Galette, Peach Galette, oraz Peach Galette.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, połącz mąki, cukier granulowany i sól w maszynce i pulsuj, aż do wymieszania. Rozsypać masło na mieszaninie mąki i pulsować, aż będzie wyglądać jak piasek. (Alternatywnie, połączyć mąkę, cukier i sól w misce i pracy mieszaniny z blenderem do ciasta, aż będzie piasek jak tekstury.) W małej misce lub filiżance, ubić razem 1 jajko i mleko do wymieszania, wlać do robota kuchennego lub miski na raz i pulsować lub delikatnie mieszać ręcznie, aż ciasto utworzy szorstką grudkę. Nie przepracuj ciasta, aby uniknąć twardości.
Lekko posmarować powierzchnię roboczą.
Przenieść ciasto na mąkę, uformować w kulkę, a następnie spłaszczyć na dysku 1 do 1 1/2 cala grubości. Nie ugniataj! Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 1/2 do 2 godzin lub do 1 dnia.
Gdy ciasto jest dobrze schłodzone, Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wyjąć ciasto z lodówki i pozostawić do ogrzania w temperaturze pokojowej przez około 10 minut. Tymczasem zrób wypełnienie. W małej misce wymieszaj granulowany cukier, mąkę i cynamon, dobrze mieszając.
Umieścić brzoskwinie w misce, posypać mieszaniną cukru na wierzchu, i wrzucić delikatnie. (Jeśli brzoskwinie są cierpkie, możesz dodać odrobinęwięcej cukru.)
Połóż duży arkusz papieru pergaminowego na powierzchni roboczej i odkurz pergamin mąką.
Umieścić ciasto na pergaminie mąki i rozwałkować go na okrągło o 11 cali średnicy i 1/8 cala grubości.
Przenieś ciasto z pergaminem do obramowanej lub bez oprawek blachy do pieczenia wystarczająco dużej, aby wygodnie pomieścić ciasto okrągłe. Zaczynając od 1 do 1 1/2 cala od krawędzi rundy, ułóż kliny brzoskwini w jednej warstwie w koncentrycznych kręgach, kontynuując, aż dotrzesz do środka rundy. Złóż zewnętrzne krawędzie ciasta na brzoskwinie, tworząc nakładające się fałdy podczas pracy na całym obwodzie. Jeśli Twoje brzoskwinie są wyjątkowo soczyste, pozostaw dodatkowy sok w misce, aby nadzienie nie przelewało się w piekarniku.
Obrzeże ciasta posmarować 1 łyżką ubitego jajka, a następnie lekko posypać cukrem turbinado.
Piec przez 50 do 60 minut, aż skórka będzie złota i nadzienie będzie bulgotać. Jeśli galette ma dużo soku, może chcesz umieścić drugą patelnię na najniższym stojaku w piekarniku pod blachą do pieczenia złapać soki, które przelewają.
Niech Galette ostygnie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu.
Pokroić w kliny, aby służyć.