Pavlova z żurawiną
Przepis na Cranberry Pavlova można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 250 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 10 osób. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, skrobię kukurydzianą, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Czekoladowa Pavlova z owocami zimowymi , Lemon Curd Pavlova i Pavlovan Or Palova są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść białka jaj w dużej misce; odstaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym; odstaw.
Dodaj skrobię kukurydzianą, ocet, wanilię i sól do białek jaj; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze, tworząc okrąg o średnicy 23 cm, tworząc płytkie zagłębienie w środku.
Piec w temperaturze 250° przez 45-55 minut lub do momentu, aż beza będzie gotowa i sucha. Wyłącz piekarnik i nie otwieraj drzwiczek; pozostaw bezę w piekarniku przez 1 godzinę.
W dużym rondlu wymieszaj żurawinę, 1/2 szklanki cukru pudru, wodę i mąkę kukurydzianą. Gotuj na średnim ogniu, aż jagody zaczną pękać, około 15 minut.
W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj resztę cukru pudru i ubijaj, aż powstanie miękka piana.
Rozłóż bitą śmietanę na środku bezy; na wierzchu polej sosem żurawinowym. Schłodź resztki.