Patrycja Quintana ' s Pan de Muerto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Pan de Muerto Patricii Quintany. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 186 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z anyżu, jajko, drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pan de Muerto, Pan de Muerto, oraz Cakespy: Frida Kahlo ' s Pan de Muerto.
Instrukcje
Przygotować ciasto: włożyć ciepłą wodę do szklanej miski.
Dodać drożdże, mieszając do rozpuszczenia. Odstawić w ciepłym miejscu w pobliżu pieca.
Dodać 6 do 8 łyżek mąki do drożdży i wody, aby utworzyć sztywne ciasto. Odstawić ponownie w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość.
W osobnej misce przesiać pozostałą mąkę i cukier.
Dodaj sól, 3 jajka, 7 żółtek, masło, smalec, skórkę pomarańczową, ekstrakt z kwiatu pomarańczy i anyżu oraz 6 1/2 łyżki mleka.
Dobrze wymieszać i krótko zagnieść.
Dodać mieszaninę drożdży i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Umieścić w nasmarowanej szklanej misce i rozprowadzić trochę masła na powierzchni. Przykryj ciasto ręcznikiem do naczyń i odstaw w ciepłym miejscu na 12 godzin lub do podwojenia objętości.
Ponownie krótko zagnieść. Z ciasta szczypta dwie 2-calowe kulki, 8 2-calowych pasków i osiem 1-calowych kulek. Pozostałe ciasto podzielić na pół.
Zwiń na 2 koła o średnicy 6 cali.
Umieścić koła na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Ubij razem 1 jajko, 1 żółtko i 1 łyżkę mleka.
Pędzel koła z mieszaniną.
Umieść 2-calową kulkę na środku każdego okręgu i udekoruj Obwód 1-calowymi kulkami i paskami. Pozostawić chleb do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Pieczemy chleb przez 30 do 40 minut.
Przygotować glazurę: w małym rondelku włożyć mąkę, wodę, żółtka i jajko. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez 5 minut lub aż mieszanina zgęstnieje do konsystencji ciężkiej śmietany.
Świeżo upieczony chleb posmaruj glazurą.
Posyp chleb cukrem i wróć do piekarnika.
Wyjąć z piekarnika i posypać większą ilością cukru. Pozostawić do ostygnięcia.
Podawać z gorącą czekoladą.