Patelnia Żeliwna Focaccia
Przepis żeliwna patelnia Focaccia może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz rozmaryn, cebula, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żeliwna Patelnia Z Kurczakiem, Patelnia Żeliwna Cornbread, oraz Żeliwo Patelnia Chicken Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść 12-calową patelnię żeliwną na środkowym stojaku, gdy się nagrzewa. Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej.
Odkurz powierzchnię blatu mąką stołową. Rozciągnij ciasto do 12-calowego koła.
Skropić gorącą patelnię lekko z zaledwie 1 łyżka oleju. Podnieś patelnię za uchwyt i zawiruj, aby całkowicie pokryć dno patelni.
Dodaj ciasto na gorącej patelni i ostrożnie rozciągnąć go, aby przejść do połowy boków. Wciśnij palce do ciasta, aby zrobić małe wgłębienia.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, czerwoną cebulą i rozmarynem. Na wierzch wymieszać ze świeżo startym parmezanem.
Piec na środkowej półce, aż lekko złoty kolor, o 35 protokół. Pokroić w kliny, aby służyć.