Patelnia Włoski Kurczak Parmezan
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać patelni włoski kurczak parmezan spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 588 kalorii. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka bułki tartej panko), oliwa z oliwek, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 85%. Podobne przepisy to Patelnia Kurczak Parmezan, Patelnia Kurczak Parmezan, oraz Patelnia Kurczak Parmezan.
Instrukcje
Ubić jajko, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w płytkiej misce.
Połączyć panko, 1/3 Puchar sera, i włoskie przyprawy w innej płytkiej misce.
Kurczaka posypać lekko solą i pieprzem. Każdą pierś kurczaka zanurzyć w połowie w mieszaninie jaj, obrócić, aby równomiernie pokryć wszystkie boki. Następnie zanurz w mieszaninie panko, obracając się, aby równomiernie pokryć wszystkie strony. Delikatnie otrząśnij nadmiar panko.
[Wskazówka dotycząca czyszczenia: wytrzyj sok z kurczaka lub jajko, które mogło rozlać się na blacie za pomocą ściereczki dezynfekującej Clorox®*. Po zakończeniu przemyć ręce.]
Linguine gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania w dużym garnku.
Odcedzić i wrócić do garnka; przykryć, aby się ogrzać.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać olej na średnim ogniu na dużej patelni. Gotować kurczaka w gorącym oleju przez 10 do 12 minut lub aż kurczak nie będzie już różowy, obracając raz. (Jeśli kurczak Brązy zbyt szybko, zmniejszyć ogień do średniej.)
Umieść sos marinara w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na 100 procent mocy (wysoka) przez 1 do 2 minut lub do ogrzania. mieszając raz. Łyżka około 1/3 szklanki sosu na każdej połowie piersi kurczaka.
Posypać dodatkowym parmezanem.
Podawać kurczaka na makaronie.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Arceno Stradan al Sasso Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 50 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione]()
Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione
2015 był idealnym ciepłym rocznikiem-nie za gorącym, w sam raz. Nos natychmiast uwalnia Tony wiciokrzewu i dżemu truskawkowego, kończąc na ziołowym odcieniu rozmarynu i cyprysu. Na podniebieniu moc tego wina imponuje. Jest eksplozja smaków, wszystkie oprawione w mocne jasne kwasy. W smakach dominują cierpkie żurawiny i maliny, ustępując miejsca wciąż nieuchwytnym, bujnym jagodom. W finiszu dominuje fasola wanilii z utrzymującym się czarnym pieprzem i skórką pomarańczy. Jest to ekscytujący rok dla Sangiovese i ma potencjał do wieku 15-20 lat.