Patelnia Ramen-Warzywna Wołowina
Ramen-Vegetable Beef Skillet to przystawka dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 6 g białka i 4 g tłuszczu. Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to japońskie danie. Mieszanka kapusty, marchwi, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 63% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Patelnia z wołowiną z warzywami do ramenu, Patelnia z wołowiną z warzywami do ramenu i Patelnia z wołowiną z warzywami do ramenu.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę, marchewkę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe, a marchewka będzie chrupiąca; odpływ.
Dodać wodę, kapustę, grzyby, zieloną paprykę, sos sojowy i zawartość opakowania przypraw z makaronu. Makaron połamać na małe kawałki; dodać do patelni. Przykryj i gotuj przez 10 minut lub do momentu, aż płyn zostanie wchłonięty, a makaron będzie miękki.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Japoński Sos Sezamowy, Riesling
Sauvignon Blanc, Sake i Riesling to moje ulubione dania z makaronem Ramen. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak wolisz wino gronowe, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki)]()
Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki)
#17 Wine Spectator Top 100 2016 To żywe wino wita nas delikatnym zapachem jaśminu, wiciokrzewu i kwiatów wiśni, wraz z krwistą pomarańczą i skórką limonki. Intrygujących wymiarów dodają dojrzała biała brzoskwinia, nektarynka, jabłko Pink Lady i azjatycka gruszka. Prażona brioszka, herbata z orzechów laskowych i hibiskusa dodatkowo podkreślają jej elegancki charakter. Podniebienie jest wzmocnionym odzwierciedleniem aromatu, przepełnionego większą ilością cytrusów i owoców pestkowych i ukazującym odrobinę mineralności mokrej kamienia, która rozwinie się z czasem. Długie, warstwowe wykończenie następuje z nutą słodkiego różowego grejpfruta.