Patelnia Kurczak Parmezan
Parmezan z kurczaka na patelni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka piersi z kurczaka, przecier pomidorowy, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patelnia Kurczak Parmezan, Patelnia Kurczak Parmezan, oraz Patelnia Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić piersi kurczaka na pół poziomo, aby 4 cienkie kotlety. Umieścić między 2 kawałki folii i funt z młotkiem do mięsa lub patelni ciężkiej aż 1/4-cala grubości.
Wszelkie twarde skórki z chleba kroimy ząbkowanym nożem, a następnie kroimy chleb w kostkę.
Dodaj kostki chleba do robota kuchennego z silnikiem uruchomionym, kilka sztuk na raz, i proces, aby grube okruchy (będziesz miał około 1 1/4 szklanki okruchy).
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni odpornej na przywieranie na średnim ogniu.
Dodać bułkę tartą i gotować, mieszając, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół.
Dodać 2 łyżki parmezanu i gotować, mieszając, aż do stopienia, o 1 więcej minut.
Przełożyć do miski i wymieszać z 2 łyżkami bazylii; odstawić. Rozgrzej brojlery.
Powrót patelni na średnim ogniu i dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Posypać kurczaka z 1/4 łyżeczka soli, i pieprz do smaku; dodać do patelni (w partiach, jeśli to konieczne) i gotować, aż złoty i tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół na stronę.
Dodaj przecier pomidorowy, a następnie wypłucz puszkę 1 szklanką wody i dodaj do patelni.
Dodać czosnek, płatki czerwonej papryki i 1 łyżka parmezanu; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 10 protokół. Pozostałą 1/4 szklanki bazylii wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Powrót kurczaka na patelnię, obracając się płaszcz z sosem. Top z pozostałym 1 łyżką parmezanu i wszystko, ale kilka łyżek mieszanki tosty panierki.
Posypać mozzarellą i pozostałą bułką tartą. Dusić, aż ser topi się, 1 do 2 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.