Pasternakowe ziemniaki
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepisy do twojego pudełka z przepisami, Pasternakowe ziemniaki mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 294 kalorie, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość tania przystawka. 125 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz woskowe ziemniaki, olej słonecznikowy, łodygi pomidorów koktajlowych na winorośli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Hash Browns, Cukinia Hash Browns, oraz Cheesy Hash Browns są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Obrać i grubo zetrzeć ziemniaki i pasternak jeśli używasz robota kuchennego, podłącz średnią tarkę. Wyciśnij jak najwięcej płynu rękami i umieść je w misce.
Wymieszać cebulę, czosnek, jajko i doprawić, jeśli chcesz. Podzielić mieszaninę na sześć i z grubsza kształt w płaskie ciasta.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni nieprzywierającej i smażyć trzy ciasta na małym ogniu przez 4-5 minut z każdej strony, aż będą złociste i miękkie.
Przełożyć łyżką do papieru kuchennego i pozostawić do ostygnięcia podczas smażenia, dodając pozostały olej w razie potrzeby. W międzyczasie grillujemy boczek i pomidory, podajemy jajka i podajemy razem.