Pasternak pieczony z tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonego pasternaku z tymiankiem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 272 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pieprz, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasternak Pieczony Z Tymiankiem, Soczysty Pieczony Kurczak Z Tymiankiem Ze Słodkim Pasternakiem Klonowym I W, oraz Kremowy Pasternak pieczony z tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. obrać pasternak i pokroić na 2 cale długości. Ćwierć najgrubsze kawałki, połów średnie, a najcieńsze pozostaw w całości. Chcesz, aby wszystkie elementy były mniej więcej tego samego rozmiaru.
Umieścić masło w płytkim naczyniu do pieczenia wystarczająco duże, aby utrzymać pasternak w jednej warstwie i umieścić naczynie w piekarniku, aż masło topi. Wymieszać z brązowym cukrem i octem.
Dodać pasternak, sól, pieprz i wymieszać, aby równomiernie pokryć wszystkie kawałki.
Wyjąć patelnię z piekarnika i wymieszać z tymiankiem. Kontynuuj piec, aż pasternak są rumiane i miękkie po przekłuciu widelcem, o 10 minut dłużej.
Z książki kucharskiej Herbfarm Jerry ' ego Traunfelda. Copyright ©2000 by Jerry Traunfeld. Przedruk za zgodą Scribner, oddział Simon & Schuster, Inc.