Pasta Puttanesca
Pasta Puttanesca może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 641 kalorii. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,59 zł za porcję. 1099 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary, spaghetti i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy}, Pasta Puttanesca, oraz Pasta Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej wodę z makaronem: zagotuj duży garnek osolonej wody (1 łyżka soli na każde 2 litry wody). Podczas gdy woda jest ogrzewanie, zacząć SOS.
Cebula, anchois, czosnek:
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni. Gdy olej jest gorący, gotować cebulę, aż będą miękkie i przezroczyste, o 4-5 protokół.
Podczas gotowania cebuli, wymieszać posiekane anchois wraz z odrobiną oleju z puszki.
Dodaj drobno posiekany czosnek i gotuj jeszcze minutę.
Wymieszać w koncentracie pomidorowym i gotować przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pokruszone pomidory, oregano, płatki papryki chili, oliwki i kapary. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień do niskiej, aby utrzymać delikatne dusić, 10 do 15 protokół.
Ugotować spaghetti: gdy osolona woda z makaronu będzie się gotować, dodać makaron. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, do al dente, ugotowany, ale nadal lekko jędrny.
Dodać pietruszkę, wodę do sosu: natkę pietruszki wymieszać z sosem do makaronu.
Dodaj trochę wody z makaronu do sosu, aby go rozrzedzić, jeśli stał się zbyt gęsty.
Odcedzić makaron i umieścić w dużej misce. Jeśli chcesz, wymieszaj trochę oliwy z oliwek z makaronem, aby makaron nie sklejał się.
Do makaronu dodać sos z chochli i wymieszać.
Podawać w płytkich miseczkach z większą ilością sosu na wierzchu.