Pasta e Fagioli II
Pastan e Fagioli II może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. Na $2.99 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pietruszki, pietruszki, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj 30-minutowa Pastan i zupa z fasoli (Pastan e Fagioli), Pastan e Fagioli con Salsicce (Pastan i fasola z kiełbasą), oraz Pastan E Fagioli (Pastan i fasola) Sarah Olsen dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku umieść fasolę żurawinową i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Przykryj garnek i wyłącz ogrzewanie. Odstawić na godzinę na palniku.
Fasolę odcedzić i wrócić do dużego garnka.
Dodaj wino, bulion wołowy i rosół z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Puree połowa fasoli. Wróć do garnka.
Dodać czosnek, pastę pomidorową, natkę pietruszki i makaron farfalle. Gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut, aż makaron będzie miękki i zupa będzie gęsta. Wymieszać z tartym parmezanem.
Dekoruj skropioną oliwą z oliwek i dodatkowym startym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon