Pasta con le Sarde
Need a pescatariańskie danie główne? Makaron con le Sarde może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 975 kalorii, 40g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sardynki, cebulkę kopru włoskiego, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 83%. Spróbuj Pasta Con Le Sarde, Pasta Con Sarde, oraz Zakary Pelaccio ' s Pasta Con Sarde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać 1/4 szklanki oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać bułkę tartą i gotować, mieszając, aż złoty, o 5 protokół.
Usuń okruchy z patelni i wrzucić z parmezanem. Wytrzyj patelnię.
Na tej samej patelni podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać koper i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 5 do 10 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę dłużej. Wymieszać pomidory i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż gruby, o 10 protokół.
Dodać sardynki, pietruszkę, sól i pieprz. Rozbij sardynki widelcem.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti, aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Drenaż. Wrzucić spaghetti z sosem i połowę bułki tartej. Wierzch z pozostałymi okruchami.
Odmiana: jeśli masz szczęście znaleźć świeże sardynki, zastąp Funt filetowanych sardynek w puszkach.
Dodaj je do patelni wraz z czosnkiem i smażyć przez dwie do trzech minut przed dodaniem pomidorów.
Rekomendacja wina: Mastroberardino jest uznanym mistrzem winiarskim południowych Włoch. Jego Lacrimarosa, wyjątkowo ziemista, cierpka i delikatnie aromatyzowana ros, wydaje się być stworzona z myślą o takim daniu.