Pasta alla Carbonara
Pastan alla Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, parmezan, substytut jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Pastan alla Carbonara, Pastan alla Carbonara, oraz Makaron z bekonem i jajkiem: Rigatoni alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/3 szklanki parmezanu i 5 kolejnych składników w misce; dobrze wymieszaj i odstaw.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gotowania makaronu, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Dodaj cebulę i czosnek do kapiących na patelni; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Odcedzić makaron; wrócić do patelni.
Dodać mieszaninę jaj, boczek, i mieszanki cebuli do gorącego makaronu; wrzucić delikatnie do herbu.
Umieścić na małym ogniu i gotować 1 minutę. Łyżka makaronu do poszczególnych misek i posypać pozostałym parmezanem.
Carbonara (kar-boh-NAH-rah) dosłownie tłumaczy się jako " żona Węglarza."Mówi się, że sprzedawcy węgla drzewnego z Abruzji wprowadzili to danie do Rzymu.