Pasta alla Carbonara

Pasta alla Carbonara
Pastan alla Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, parmezan, substytut jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Pastan alla Carbonara, Pastan alla Carbonara, oraz Makaron z bekonem i jajkiem: Rigatoni alla Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1/3 szklanki parmezanu i 5 kolejnych składników w misce; dobrze wymieszaj i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SólSól
3
Podczas gotowania makaronu, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę i czosnek do kapiących na patelni; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Odcedzić makaron; wrócić do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać mieszaninę jaj, boczek, i mieszanki cebuli do gorącego makaronu; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
CebulaCebula
MakaronyMakarony
JajkoJajko
8
Umieścić na małym ogniu i gotować 1 minutę. Łyżka makaronu do poszczególnych misek i posypać pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Podawać natychmiast.
10
Carbonara (kar-boh-NAH-rah) dosłownie tłumaczy się jako " żona Węglarza."Mówi się, że sprzedawcy węgla drzewnego z Abruzji wprowadzili to danie do Rzymu.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia6
Magazyn