Pasta Al Pomodoro

Pasta Al Pomodoro
Pastan Al Pomodoro może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki bazylii, cebulę, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pastan Al Pomodoro (Tia 's Take on Basta Pasta' s Recipe), Pastan Al Pomodoro, oraz Pastan Al Pomodoro dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w 12 " patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać mieloną cebulę i gotować, mieszając, do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 2-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać pokruszone płatki czerwonej papryki; gotować przez 1 minutę więcej. Zwiększyć ogień do średniej, dodać przecierane pomidory i lekko doprawić koszerną solą; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje i smaki się stopią, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól KoszernaSól Koszerna
PomidorPomidor
SOSSOS
5
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać gałązki bazylii i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Tymczasem doprowadzić wodę do wrzenia w garnku 5-quart. Doprawić solą, dodać spaghetti lub bucatini i gotować, od czasu do czasu mieszając, aż do około 2 minut przed miękkością.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
BucatiniBucatini
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
8
Wyrzucić bazylii i patelni ciepła na dużym ogniu. Wymieszać z wodą z makaronu, aby poluzować sos; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BazyliaBazylia
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać makaron i gotować, mieszając, aż sos pokryje makaron i makaron jest al DENTE, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
10
Zdjąć patelnię z ognia; dodać masło i ser; wrzucić, aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przenieść do ciepłych misek; podawać z większą ilością sera, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn