Pasta Al Pomodoro
Pastan Al Pomodoro może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki bazylii, cebulę, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pastan Al Pomodoro (Tia 's Take on Basta Pasta' s Recipe), Pastan Al Pomodoro, oraz Pastan Al Pomodoro dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w 12 " patelni na średnim ogniu.
Dodać mieloną cebulę i gotować, mieszając, do miękkości, o 12 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 2-4 minuty.
Dodać pokruszone płatki czerwonej papryki; gotować przez 1 minutę więcej. Zwiększyć ogień do średniej, dodać przecierane pomidory i lekko doprawić koszerną solą; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje i smaki się stopią, o 20 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać gałązki bazylii i odstawić.
Tymczasem doprowadzić wodę do wrzenia w garnku 5-quart. Doprawić solą, dodać spaghetti lub bucatini i gotować, od czasu do czasu mieszając, aż do około 2 minut przed miękkością.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Wyrzucić bazylii i patelni ciepła na dużym ogniu. Wymieszać z wodą z makaronu, aby poluzować sos; doprowadzić do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, mieszając, aż sos pokryje makaron i makaron jest al DENTE, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia; dodać masło i ser; wrzucić, aż ser się rozpuści.
Przenieść do ciepłych misek; podawać z większą ilością sera, w razie potrzeby.