Parmezan Z Cukinii
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj parmezanu z cukinią. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.95 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 456 kalorii, 23G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 190. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, pomidory z puszki, 2 cebule i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parmezan Z Cukinii, Parmezan Z Cukinii, oraz Parmezan Cukinia.
Instrukcje
Połączyć bułkę tartą, oregano, bazylia, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w płytkiej misce lub talerzu ciasto.
Umieść jajka w drugiej płytkiej misce lub talerzu ciasta. Pracując partiami, zanurz cukinię w jajku. Następnie zanurz plastry w bułce tartej, obracając się równomiernie.
Przenieś cukinię powlekaną na dużą płytkę lub obramowaną blachę do pieczenia. Gdy wszystkie kawałki są powlekane, podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Dodaj tyle plastrów cukinii, jak pasuje w jednej warstwie i gotować, aż dobrze rumiane, o 3 protokół. Flip i gotować, aż druga strona jest rumiane, o 3 minut dłużej. Powtórz z pozostałą cukinią, dodając więcej oleju w razie potrzeby między partiami.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Podgrzać łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez minutę.
Dodać pomidory i pozostałą łyżeczkę soli. Powrót do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Lekko nasmarować poszczególnych crocks lub 8-przez 8-calowy plac do pieczenia naczynia.
Umieść kilka łyżek sosu na dnie naczynia do pieczenia lub w pojedynczych naczyniach. Dół linii z panierowaną cukinią. Na wierzchu sos, a następnie garść mozzarelli i parmezanu. Powtarzać aż zużyje się całą cukinię. Na koniec obfity plaster sosu i prysznic dodatkowych serów.
Umieścić w piekarniku i piec do brązowego i bąbelkami, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić przed podaniem.