Parmezan Penne
Przepis parmezan Penne można zrobić w około 1 godzinę i 10 minut. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 13g tłuszczu i w sumie 307 kalorii. Przynosi ci smak domu. 141 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, sól i pieprz, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako bardzo przyjazny dla budżetu hor d ' oeuvre. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Kremowy Parmezan Penne, Kurczak i parmezan Penne, oraz Penne Parmezan Alfredo.
Instrukcje
Na dużej patelni gotuj i mieszaj wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. Dodaj sos pomidorowy, 1/3 szklanki sera, ziele angielskie, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W dużym rondlu rozpuść 1/4 szklanki masła. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; dodać 1/3 szklanki parmezanu. Stopniowo ubijaj jajka, aż się połączą.
Dodaj pozostały ser i masło; wrzucić do pokrycia.
Rozłóż jedną trzecią mieszanki mięsnej w natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Ułóż połowę makaronu, jedną trzecią mieszanki mięsnej i połowę białego sosu. Powtórz warstwy.
Piec bez przykrycia w 350° przez 40-45 minut lub do musującego.