Parmezan kije z cukinii z dymnym pieczonym sosem Romesco
Parmezan kije z cukinii z dymnym pieczonym sosem Romesco może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 153 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jeśli masz substytut jajka, pieprz, bułka tarta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parmezan pieczone paluszki z cukinii z sosem Marinara, Dymny SOS Romesco, oraz Dymny Hiszpański SOS Romesco.
Instrukcje
Aby przygotować sos, pokrój paprykę na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i membrany.
Połówki papryki i pomidory, skórki do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; paprykę spłaszczyć ręcznie. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obierz i grubo posiekaj, zachowując dowolny płyn.
Połącz paprykę, reserved liquid, pomidory i następne 8 składników (przez czosnek) w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Aby przygotować cukinię, pokrój 1 cukinię na pół w poprzek; każdą połowę pokrój wzdłuż na 8 klinów. Powtórz procedurę z pozostałą cukinią.
W płytkim naczyniu połączyć bułkę tartą, panko, ser, 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz. Cukinię zanurzyć w substytucie jajka; pogłębiać w mieszaninie bułki tartej.
Umieścić cukinię na stojaku z drutu pokrytego sprayem do gotowania. Lekko pokryć cukinię sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru.
Podawać natychmiast z sosem.