Parfaity
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Parfaits. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 749 kalorii, 12 g białka i 53 g tłuszczu. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, serka śmietankowego, bitej polewy i cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Parfaits S'more, Parfaits polinezyjskie i Parfaits z dwiema jagodami.
Instrukcje
W małej misce ubij serek śmietankowy i masło orzechowe na gładką masę. Złóż 1/2 szklanki ubitej polewy; odłożyć na bok.
W małej misce wymieszaj okruchy krakersów graham i cukier. Mieszaj masło, aż utworzą się grube okruchy. Wciśnij 1 łyżkę mieszanki okruszków do każdej z czterech szklanek do parfaitu. Nałóż około 2 łyżek mieszanki masła orzechowego na okruchy; posypać 2 łyżkami kawałków czekolady. Powtórz warstwy. Na wierzch posyp pozostałą ubitą polewą i kawałkami czekolady.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy dla Parfait. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "