Parfaits ze świeżym sosem truskawkowo-rabarbarowym
Świeży sos truskawkowo-rabarbarowy Parfaits to bezglutenowe deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.22 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odebrać rabarbar, cukier granulowany, Funt ciasto bochenek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Świeży sos truskawkowo-rabarbarowy na cieście, Kompot Truskawkowo-Rabarbarowy Parfaits, oraz Pieczone truskawki rabarbar i jogurt Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart, gotować rabarbar, cukier granulowany i pić na średnim ogniu 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar jest miękki i mieszanina jest syropy.
Dodać 1 szklankę truskawek; gotować i mieszać 1 do 2 minut, zacierania lekko.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałe truskawki. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę do schłodzenia.
Tuż przed podaniem, w średniej misce, ubij śmietanę do ubijania, cukier puder i wanilię, aż utworzą się sztywne szczyty. W każdej z 8 szklanek parfait, SOS warstwowy, kostki ciasta i bita śmietana; powtórz warstwy.
Podawać natychmiast. W razie potrzeby każdą porcję udekorować świeżym plasterkiem truskawek.