Parfaits Borówkowo-Limonkowe
Parfaits borówkowo-Limonkowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka syropu klonowego, sok z limonki, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Key Lime Pie Parfaits, Wapno Parfaits, oraz Borówkowe Parfaity.
Instrukcje
W dużym, ciężkim rondlu ułożyć 2 szklanki jagód; 2 razy wycisnąć je masą ziemniaczaną, aby lekko zmiażdżyć.
Dodaj wino, syrop i sok; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 3 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje, często mieszając.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać pozostałe 2 szklanki borówek. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.
W średniej misce umieścić serek śmietankowy; ubić mikserem z małą prędkością, aż będzie gładki.
Dodać cukier, skórkę i wanilię; dobrze ubić.
Dodać kwaśną śmietanę; pokonać na małej prędkości, aż tylko połączone.
Łyżka około 2 1/2 łyżki mieszanki jagodowej do każdego z 6 (6-uncja) parfait szklanki; top z około 1 1/2 łyżki mieszanki ser śmietankowy. Powtórz warstwy z pozostałymi mieszankami jagodowymi i serem śmietankowym.
Posypać każdą porcję gałką muszkatołową, w razie potrzeby.