Pappardelle z pikantną cielęcą Ragù

Pappardelle z pikantną cielęcą Ragù
Pappardelle z pikantną cielęcą Ragù może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 11,31 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 1039 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów w puszkach, golonki cielęce, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pappardelle z cielęcą Ragù, Pappardelle z cielęciną i Ragu wieprzowym, oraz Pappardelle Z Ragù dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Golonki cielęce przyprawiamy solą i pieprzem i pogłębiamy w mące, wytrząsając nadmiar. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzać oliwę do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
2
Dodać golonki cielęce i gotować na dużym ogniu, obracając, aż rumiane na całym, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
3
Przenieś trzonki na talerz.
4
Dodaj czosnek, marchew, seler, i cebula do zapiekanki i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać wino i ocet balsamiczny i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do gęstego syropu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Do zapiekanki włożyć golonki cielęce, dodać pomidory i płyn, bulion wołowy, 1 gałązkę rozmarynu, 2 łyżki bazylii i wodę. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cielęcina będzie bardzo miękka, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
7
Przełożyć cielęcinę na talerz i lekko ostudzić. Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
8
Pokroić mięso na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Przecedzić sos przez drobne sito, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu; wyrzucić ciała stałe. Wypłucz zapiekankę i przywróć do niej sos. Gotować sos na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 1/2 szklanki, 8 do 10 protokół. Wymieszać z cielęciną i pozostałymi 2 łyżkami bazylii i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj cielęcą szmatkę ciepłą na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować pappardelle aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dokładnie odcedzić i wrócić do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Dodać szmatkę cielęcą i wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
13
Przełożyć do rozgrzanej dużej miski, posypać parmezanem i udekorować gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Podawać natychmiast, przekazując więcej parmezanu przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn