Pappardelle z pikantną cielęcą Ragù może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 11,31 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 1039 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów w puszkach, golonki cielęce, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pappardelle z cielęcą Ragù, Pappardelle z cielęciną i Ragu wieprzowym, oraz Pappardelle Z Ragù dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Golonki cielęce przyprawiamy solą i pieprzem i pogłębiamy w mące, wytrząsając nadmiar. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzać oliwę do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Goleń Cielęcy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
2
Dodać golonki cielęce i gotować na dużym ogniu, obracając, aż rumiane na całym, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń Cielęcy
3
Przenieś trzonki na talerz.
4
Dodaj czosnek, marchew, seler, i cebula do zapiekanki i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodać wino i ocet balsamiczny i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do gęstego syropu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Do zapiekanki włożyć golonki cielęce, dodać pomidory i płyn, bulion wołowy, 1 gałązkę rozmarynu, 2 łyżki bazylii i wodę. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cielęcina będzie bardzo miękka, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Przecedzić sos przez drobne sito, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu; wyrzucić ciała stałe. Wypłucz zapiekankę i przywróć do niej sos. Gotować sos na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 1/2 szklanki, 8 do 10 protokół. Wymieszać z cielęciną i pozostałymi 2 łyżkami bazylii i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj cielęcą szmatkę ciepłą na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część