Panna Cotta ze świeżymi jagodami

Panna Cotta ze świeżymi jagodami
Przepis Panna Cotta ze świeżymi jagodami jest gotowy w około 6 godzin i 12 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.63 za porcję. Ten deser ma 531 kalorii, 5G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz jagody, śmietanę do ubijania, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cytrynowa Panna Cotta ze świeżymi jagodami, Panna Cotta Z Macerowanymi Jagodami, oraz Panna Cotta z mieszanymi jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieścić mleko w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
4
Odstawić na 3 do 5 minut, aby zmiękczyć żelatynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
5
Wlej mieszaninę mleka do ciężkiego rondla i mieszaj na średnim ogniu, aż żelatyna się rozpuści, ale mleko się nie zagotuje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Dodać śmietanę, miód, cukier i sól. Mieszać, aż cukier się rozpuści, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Zdjąć z ognia.
8
Wlać do 6 kieliszków do wina, aby były pełne w 1/2. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Łyżka jagody na szczycie panna cotta i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 12 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn