Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym

Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym
Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 751 kalorii, 5G białka, oraz 59G tłuszczu. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu balsamicznego, śmietany, żelatyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym, Panna Cotta Z Figami, oraz MIODOWA Panna Cotta Z Grillowanymi Figami.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 6 (6 uncji) serwujących dania.
2
W małej misce zanurz arkusze żelatyny w chłodnej wodzie, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W małym rondlu połączyć śmietanę i 1 szklankę cukru. Rozetnij ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj nasiona i kadłub fasoli wanilii do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Trzepaczka do połączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i natychmiast wyłączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Usuń zmiękczone arkusze żelatyny z zimnej wody i ubijaj do gorącej mieszanki kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
8
Wlać natychmiast do serwowania potraw i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub na noc.
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wrzuć figi wraz z pozostałym cukrem i balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Pozostawić do maceracji przez około 15 minut. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, aż figi będą miękkie, a cukier i balsamiczny zaczną karmelizować się na figach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Top panna cotta z palonymi figami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn