Panierowany kurczak z awokado
Panierowany Kurczak z Awokado to bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis na 2 porcje. Jedna porcja zawiera 1171 kalorii , 45 g białka i 93 g tłuszczu . Za 5,07 USD za porcję przepis ten pokrywa 55% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewielu osobom to danie główne naprawdę przypadło do gustu. Jeśli masz pod ręką awokado, skrobię kukurydzianą, jajko i kilka innych składników, możesz je przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 83% , co jest wynikiem znakomitym. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Panierowane Paluszki z Kurczaka , Panierowane Kotlety z Kurczaka i Awokado Słodkie Lassi - Jak zrobić Awokado Lassi - Indyjskie Awokado .
Instrukcje
W dużym, zamykanym plastikowym worku wymieszaj mąkę kukurydzianą, skrobię kukurydzianą, sól czosnkową i kmin. W płytkiej misce ubij jajko i wodę. Rozpłaszcz kurczaka do grubości 1/4 cala; zanurz w mieszance jajecznej, a następnie umieść w worku i potrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzej olej na dużej patelni. Smaż kurczaka przez 4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie czysty. Na wierzch połóż ser i awokado; przykryj i smaż, aż ser się rozpuści.
Udekoruj śmietaną i cebulą.