Panierowane piersi z kurczaka
Panierowane piersi z kurczaka przygotowuje się około 50 minut . Jedna porcja zawiera 311 kalorii , 28 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,42 dolara za porcję przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, parmezanu, pietruszki i papryki. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Z oceną Spoonacular wynoszącą 49% , danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Panierowane paluszki z kurczaka , Panierowane kotlety z kurczaka i Pieczone i panierowane przegrzebki, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, pietruszkę, sól i pieprz. W drugiej misce wymieszaj masło, sok z cytryny i czosnek. Zanurz kurczaka w mieszance maślanej, a następnie obtocz w bułce tartej.
Zwiń kurczaka w rulon, układając złączeniem do dołu w natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
Skropić resztą masła i posypać papryką.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 35 minut lub do momentu, aż wyciekający sok stanie się klarowny.