Panfryd Zmiażdżył Ziemniaki

Panfryd Zmiażdżył Ziemniaki
Panfried rozbite ziemniaki jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.34 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, parmigiano-reggiano, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Potłuczone Ziemniaki, Potłuczone Ziemniaki, oraz Potłuczone Ziemniaki.

Instrukcje

1
Obficie przykryć ziemniaki zimną wodą w garnku od 3 do 4 litrów i dodać 1 łyżkę soli. Gotować do prawie miękki, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Przenieść do blachy do pieczenia i lekko zmiażdżyć do około 3/4 cala grubości za pomocą masher ziemniaków, zachowując ziemniaki nienaruszone jak najwięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieść ziemniaki z łopatką na patelnię, a następnie obniżyć ciepło do średnio-niskie i gotować, obracając raz, aż złoty kolor brązowy, o 20 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
6
Podawać posypane serem. Obficie doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
1
Smażone ziemniaki można ogrzać na patelni w piekarniku o temperaturze 93° do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn