Panfried bakłażan (lub inne warzywa)

Panfried bakłażan (lub inne warzywa)
Panfried bakłażan (lub inne warzywa) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 257 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażan Faszerowany Warzywami, Bakłażan Faszerowany Warzywami (Bezmięsny Poniedziałek), oraz Grillowane Pieczywo Warzywne Nadziewane Cukinią, Bakłażanem I.

Instrukcje

1
Pokroić bakłażana w grube plastry cala; sól je, jeśli duże i czas pozwala. Rozgrzej piekarnik do 93°. Ustaw mąkę, bułka tarta, i ubitych jaj na talerzach lub płytkich misek obok siebie na blacie i mieć stos pergaminu lub papieru woskowego gotowy. Jajka obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
BakłażanBakłażan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Opłucz i osusz bakłażana. Kromki po kolei zanurz w mące, następnie zanurz w jajku, a następnie zanurz w bułce tartej. Panierowane kotlety układamy między warstwami papieru woskowego, a następnie przenosimy do chłodzenia w lodówce przez co najmniej 10 minut i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
BakłażanBakłażan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Włożyć olej i / lub masło do głębokiej patelni na kuchence i włączyć ciepło do średniej-wysokiej; gdy olej, jest gotowy około 177°a szczypta mąki będzie skwierczeć w nim. Umieść w kilku plasterkach bakłażana; gotuj partiami w razie potrzeby, upewniając się, że nie tłumnie patelni, dodając dodatkowy olej do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
4
Obróć plastry bakłażana, jak tylko się rumią, a następnie ugotuj drugą stronę. Całkowity czas gotowania powinien wynosić 5 minut lub mniej. Gdy każdy kawałek jest gotowy, przełożyć go najpierw Na Ręczniki papierowe, aby na krótko odsączyć, następnie na talerz żaroodporny i przenieść talerz do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
5
Podawać jak tylko wszystkie kawałki są ugotowane, przyozdobione natką pietruszki, z klinami cytryny na boku.Sznycel Z Korzenia Selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
SelerSeler
Pietruszka-naćPietruszka-nać
6
Historia wegetarianizmu w Europie Środkowej doprowadziła do głównego nurtu tego dania, które jest wspaniałe: Zastąp korzeń selera (lub ziemniaka, buraka lub rutabaga) bakłażanem, krojąc go na grube plastry i gotując łącznie około 10 minut. Kontynuuj przepis.Sezam-Smażony Bakłażan.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
BakłażanBakłażan
BrukiewBrukiew
ZiemniakZiemniak
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
BurakBurak
7
Azjatycka odmiana w stylu, to, świetnie z każdym sosem do zanurzania na bazie soi: Użyj 2 szklanek bułki tartej i 1 szklanki nasion sezamu do ostatecznego pogłębiania. Zastąp część oleju lub masła (2 do 3 łyżek) olejem sezamowym.Plantany Smażone Kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Bułka TartaBułka Tarta
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
BabkaBabka
KokosKokos
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Całkowicie tropikalna przystawka, przystawka lub deser: Zastąp 4 lub 5 żółtych do żółto-czarnych plantanów dla bakłażana; obrać i pokroić prosto lub ukośnie w około-cale: - grube plastry. Użyj 1 szklanki bułki tartej i 1 szklanki rozdrobnione Kokosowe do ostatecznego pogłębiania.Smażone Na Ziarnie Dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
Rozdrobniony KokosRozdrobniony Kokos
Bułka TartaBułka Tarta
BabkaBabka
BakłażanBakłażan
ZiarnaZiarna
9
Wymiana części lub wszystkich okruchów chleba z mielonych ziaren dodaje orzechowy smak: zastąpić około 2 funtów obrane i plasterki dyni na bakłażana. Użyj 3 szklanki zmielonego owsa lub jęczmienia zamiast bułki tartej do ostatecznego pogłębiania.Smażone Krążki Cebuli, Opływowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
Bułka TartaBułka Tarta
BakłażanBakłażan
JęczmieńJęczmień
ZiarnaZiarna
CebulaCebula
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
10
Prosta powłoka z mąki sprawia, że nieco mniej chrupiące i naprawdę prosty pierścień cebuli; te zrobić fantastyczne dekoracji zbyt: zastąpić 2 cienko pokrojone cebule do bakłażana. Pomiń bułkę tartą i jajka; pogłębiać krążki cebuli tylko w mące i smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
BakłażanBakłażan
CebulaCebula
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn