Pan smażone masło kurczak i ziemniaki

Pan smażone masło kurczak i ziemniaki
Przepis Pan smażone masło kurczak i ziemniaki może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 1934 kalorie, 43g białka, oraz 130 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 8,09 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, olej canolan, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 95%. Spróbuj Pan smażone masło kurczak i ziemniaki, Patelnia cytrynowa tymianek Kurczak z ziemniakami i zieloną fasolką, oraz Ziemniaki Yukon Gold smażone w maśle klarowanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Udka kurczaka doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelni o średnim stopniu pieczenia na dużym ogniu dodaj olej i masło i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Dodać czosnek i tymianek i gotować, aż masło lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
Dodać kurczaka, strona skóry, w dół i niech usiąść na patelni tak skóra staje się chrupiące i złociste. Podczas gdy skóra jest crisping się, łyżka gorące masło / olej na udach. Gdy skóra jest chrupiąca, około 5 minut i łatwo uwalnia się z patelni, Odwróć kurczaka. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut, aby usmażyć mięso. Wstawić do piekarnika i piec przez około 10 do 15 minut. W zależności od tego, jak duże są uda, sprawdź doness.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Przygotuj kąpiel lodową przed rozpoczęciem. Przynieś średni garnek osolonej wody, aby zagotować na średnim ogniu. Blanszuj każdą z odmian ziemniaków i marchwi; zaczynając od paluszków, Yukon gold, marchew i purpurowy Peruwiańczyk. Gotować każdą partię do miękkości, ale nadal z małym kęsem. Po blanszowaniu każdego zestawu warzyw za pomocą Sitka wyjmij wszystkie warzywa z wody i zanurz je w łaźni z lodem. Gdy są zimne w dotyku, odcedzić i odstawić. Tuż przed podaniem, uzyskać średnią patelnię rozgrzaną na dużym ogniu, dodać trochę oleju i trochę masła. Gdy masło jest stopiony i gorący, dodać ziemniaki i marchew i saute aż do ogrzania przez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj olej i 1 łyżkę masła. Gdy masło się stopi, dodać cebulę, czosnek i szalotki. Gotuj powoli, aby zmiękczyć i wydobyć smaki. Nie palić czosnku. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, jeśli mieszanina zacznie brązowieć. Zamieszaj w Sauvignon Blanc i pozwól mu zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać bulion z kurczaka i kontynuować gotowanie na wolnym ogniu, aby ponownie zmniejszyć o połowę. Smak jus i jeśli wydaje się nieco zbyt cierpki i ostry, dodać więcej masła, aby wygładzić. (Jeśli chcesz, aby jus do grubszego sosu, można dodać trochę śmietany.) Wyregulować przyprawę solą i pieprzem, do smaku. Gdy jus jest gotowy, dodać 1/4 szklanki pietruszki i 1/2 szklanki szczypiorku tuż przed podaniem, aby utrzymać jasny zielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1
Umieść dużą łyżkę podgrzewanych, przyprawionych ziemniaków i marchwi na środku każdego talerza, pozwalając niektórym z nich rozlać się na brzegach. Ułóż 1 udko kurczaka na wierzchu warzyw, skórkę do góry. Kadzi jus wokół każdego talerza i udekorować wierzch kurczaka z małą posypką mielonej pietruszki i szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Składniki

21 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2udka z kurczaka, z kością, ze skórąudka z kurczaka, z kością, ze skórą1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego21 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOlej rzepakowy, w razie potrzebyOlej rzepakowy, w razie potrzeby4Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1małemarchewka obrana i pokrojona w kostkęmarchewka obrana i pokrojona w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany świeży szczypiorek plus 2 łyżeczki do przybraniaposiekany świeży szczypiorek plus 2 łyżeczki do przybrania3smallsziemniaki fingerling, obrane i pokrojone w kostkę małeziemniaki fingerling, obrane i pokrojone w kostkę małe2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2goździkiczosnek obrany i mielonyczosnek obrany i mielony21 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszernaSól koszerna21 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz21 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszerna i świeżo zmielony biały pieprzSól koszerna i świeżo zmielony biały pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście włoskiej pietruszki, plus 2 łyżeczki, do dekoracjiposiekane świeże liście włoskiej pietruszki, plus 2 łyżeczki, do dekoracji3smallsfioletowe peruwiańskie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę małefioletowe peruwiańskie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę małe4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWino Sauvignon BlancWino Sauvignon Blanc1smallsszalotka, obrana i mielonaszalotka, obrana i mielona21 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychMasło niesolone, w razie potrzebyMasło niesolone, w razie potrzeby3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, podzielonemasło niesolone, podzielone6Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1smallscebula biała, obrana i mielonacebula biała, obrana i mielona3goździkiczosnek, obrany i utrzymany w całościczosnek, obrany i utrzymany w całości3smallsZiemniaki Yukon gold, obrane i pokrojone w kostkę małeZiemniaki Yukon gold, obrane i pokrojone w kostkę małe

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia54
Magazyn