Pan-seeded Rib-Eye Steak with Béarnaise (Entrecôte Béarnaise)
Jeśli 1,66 zł za porcję niedrogi, zapiekany stek z żeberek z Béarnaise (Entrecôte Béarnaise) może być znakomitym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 403 kalorie, 6G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, ocet z białego wina, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pan-Seared Rib-Eye Steak With Béarnaise, Stek Firmowy Z Masłem Bearnaise, oraz Stek nadziewany Krabem z sosem Bearnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki pokroić w poprzek, następnie osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Podgrzać 12-calowy ciężki żaroodporne patelni (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie dodać olej, wirowanie patelni do pokrycia dna, i gotować steki 5 minut na stronie średnio rzadkie.
Przenieść steki na talerz i odstawić, luźno pokryte folią, 5 minut.
Zagotować wino, ocet, szalotki i 1 łyżkę estragonu w małym ciężkim rondlu, aż płyn zmniejszy się do 2 łyżek, a następnie przecedzić przez sito o drobnych oczkach ustawione w średniej metalowej misce, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Żółtka ubić do mieszaniny octu, następnie ustawić miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i gotować, stale ubijając, aż żółtka lekko zgęstnieją (nie mieszaj).
Ubij na maśle 1 kawałek na raz, dodając każdy kawałek, zanim poprzedni całkowicie się stopi.
Zdjąć z ognia i ubić sok z cytryny, pozostałą łyżkę estragonu, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu (lub do smaku).
* Żółtka w sosie nie będą w pełni ugotowane.* Béarnaise może być wykonane 20 minut przed i przechowywane w misce, przykryte, nad ciepłą wodą off ciepła.