Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori

5
4
3
2
1
Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori

Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori

Pan Seared Wild Rockfish i Soft Shell Crab Tempura z imbirem i glazurą Yuzu, ogórkiem i opiekanym Nori może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1585 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $10.3 za porcję. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, koncentrat soku yuzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z kraba z miękkiej skorupki z pesto Kolendro-imbirowym, Panko-crusted Soft Shell Crab With Ginger Ponzu Sauce, oraz Smażony Krab Z Miękkiej Skorupki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w głębokim rondlu rozgrzej olej rzepakowy do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W średniej misce wrzucić ogórki z octem ryżowym, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć około 1 łyżki oleju rzepakowego i imbiru. Gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać śmietanę i sok z limonki, gotować aż zmniejszy się o połowę. Składamy mięso krabowe, doprawiamy solą, odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
CrabmeatCrabmeat
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Na talerzu ułożyć mąkę. Doprawić solą i lekko zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Na dużej patelni na średnim ogniu, podgrzać około 1 łyżka oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj rockfish, skórkę w dół, aż skóra będzie chrupiąca, około 2 minut. Flip i gotować na brązową drugą stronę, O 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
8
Usuń filety na deskę do krojenia, pokrój filety na pół poziomo. Górna połowa kawałków z mieszaniną kraba i kanapki z powrotem razem. Porcje owiń pojedynczo woskowanym lub pergaminowym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, aż ryba jest gotowane przez i krab farsz jest gorący, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
KrabKrab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Tymczasem kraby zanurzamy w cieście Tempura i smażymy do lekko brązowego i chrupiącego, około 3 minut, szybko odcedzamy na papierowym ręczniku i kroimy na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
11
Podawać: na spodzie talerza umieść kilka plastrów ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
12
Mżawka z polewą Yuzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
YuzuYuzu
13
Z woskowanego papieru zdjąć skałę i posypać boki płatkami Nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
NoriNori
14
Umieść rockfish na ogórku, talerz kraba z miękkiej skorupki obok ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
KrabKrab
15
Posypać szalotki i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
16
Posypać pozostałymi płatkami Nori i w każdej połówce kraba włożyć tosty Nori Triangle.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
NoriNori
17
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić razem mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, sól i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Wlać wodę sodową. Przechowywać w lodówce lub przechowywać to ciasto na lodzie, aż będzie gotowy do smażenia. Może być konieczne ubijanie w dodatkowej mące lub wodzie, aby wyregulować ciasto, jeśli stoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
19
W małym rondlu na średnim ogniu połącz imbir, sok pomarańczowy, sok yuzu, sos sojowy i pastę czosnkową chili. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Sok YuzuSok Yuzu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
20
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć cukier i 1 łyżkę wody. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zmieni ciemny bursztynowy kolor, około 5 do 10 minut, wirując patelnię od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
Gdy cukier osiągnie pożądany kolor, ostrożnie ubijaj gotującą się mieszankę yuzu. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
YuzuYuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
22
Skrobię kukurydzianą ubić z wystarczającą ilością wody, aby utworzyć gładką zawiesinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
23
Mieszankę skrobi kukurydzianej ubić w mieszaninie yuzu trochę na raz, pozwalając jej powrócić do wrzenia między dodatkami, aż mieszanina zgęstnieje do glazury. Możesz nie potrzebować całej skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
YuzuYuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
24
Rozerwać nori na małe kawałki. Zmielić na drobny proszek partiami w młynku do kawy lub przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
NoriNori
25
Za pomocą ostrego noża przeciąć nori na 12 małych trójkątów.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
26
Na średniej patelni na średnim ogniu dodaj olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
27
Dodać Trójkąty, gotować, obracając raz, aż chrupiące i błyszczące z obu stron, o 30 sekund do 1 minuty na stronę.
28
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®

Składniki

6trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowy, w razie potrzebyOlej rzepakowy, w razie potrzeby1Spód: okruszki z herbatników grahamAzjatycka pasta czosnkowa chili, np. sambal oelekAzjatycka pasta czosnkowa chili, np. sambal oelek283papryka habaneroClub sodaClub soda1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy4Spód: okruszki z herbatników grahammrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1ogórek bez pestek, cienko pokrojonyogórek bez pestek, cienko pokrojony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno posiekany imbirdrobno posiekany imbir2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pomarańczowy, soczystypomarańczowy, soczysty2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna1limonka, ok. 2 łyżkilimonka, ok. 2 łyżki227papryka habanerokostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana1arkusznorinori9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z orzeszków ziemnych, do smażeniaolej z orzeszków ziemnych, do smażenia6kraby soft shell, czyszczonekraby soft shell, czyszczone2świeże czerwone chili, cienko pokrojone, sadzoneświeże czerwone chili, cienko pokrojone, sadzone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowamąka ryżowa1Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego850papryka habanerofilety z dzikich ryb skalistych, skóra nafilety z dzikich ryb skalistych, skóra na1pęczkiszalotki, tylko zielona część, cienko pokrojoneszalotki, tylko zielona część, cienko pokrojone1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos sojowy litesos sojowy lite1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanu1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoncentrat soku yuzukoncentrat soku yuzu

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn
Ta strona korzysta z plików cookie
Używamy plików cookie do personalizowania treści i reklam, obsługi mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu. Udostępniamy również informacje na temat korzystania z naszej witryny naszym partnerom: mediom społecznościowym, firmom reklamowym oraz świadczącym usługi analityczne, którzy mogą informacje te łączyć z innymi, przekazanymi przez Ciebie lub z informacjami uzyskanymi w wyniku korzystania z ich usług. Korzystając z naszej witryny, wyrażasz zgodę na pliki cookie.
Ok