Pan-Seared Sea Bass w pomidorowym bulionie z kopru włoskiego

Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Smażony okoń morski w pomidorowym bulionie z kopru włoskiego może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 13,14 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1032 kalorii, 49g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, sól i pieprz, sok pomarańczowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest doskonałe. Spróbuj Pan-Seared Sea Bass w pomidorowym bulionie z kopru włoskiego, Bas w karczochach i bulionie pomidorowym, oraz Smażony okoń Czarnomorski z gorzką zielenią, koprem włoskim, grejpfrutem i sałatką z fety dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do sosu: w rondlu na średnim ogniu, pocić kopru włoskiego, cebuli i marchwi w oliwie z oliwek. Gotować, aż warzywa zmiękną, 10 do 15 protokół. Następnie, deglaze z białego wina. Gdy wino zmniejszy się, dodaj bulion i sok pomarańczowy. Zmniejszyć ogień i pozostawić ciecz do gotowania, aż zmniejszy się o połowę. Po zmniejszeniu, dodać pomidory i czosnek i pozostawić sos do dalszego duszenia na wolnym ogniu przez 15 minut. Smak i sezon.
Wyjmij rondel z ognia, przelej przez sitko i wróć do patelni. Dokończ z masłem. Trzymaj ciepło.
Dla ryb: doprawić skórkę filetów rybnych mielonym koprem, solą i pieprzem, a następnie doprawić stronę miąższu solą i pieprzem.
W oleju w patelni nonstick saute na dużym ogniu, aż osiągnie punkt palenia. Zmniejszyć ogień i dodać doprawione ryby, skórki w dół, i gotować przez 2 do 3 protokół. Odwróć, zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez 5 do 6 minut, ostrożnie łyżką gorącego oleju nad rybą, aby zachować chrupiącą skórę. Po ugotowaniu fileta wyjąć z patelni i podawać z sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio