Pan-Pieczony Klon Pomarańczowy Sablefish

Pan-Pieczony Klon Pomarańczowy Sablefish
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Pan-pieczone Klon pomarańczowy Sablefish spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 384 kalorie, 24g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 9,33 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól morską, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekana na patelni Sablefish z grzybami i kwaśną śmietaną, Sake i syrop brzozowy-pieczona Sablefish ze świeżym groszkiem i Chard, oraz Sweet & crunchy maple orange pieczony bakłażan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przygotuj rybę: umieść rybę w głębokim naczyniu do pieczenia. Sól i cukier rozpuścić w 2 qts. zimną wodą i zalać rybą wystarczająco dużo, aby przykryć. Solanka, schłodzona, 20 do 30 minut. "Solenie Pory roku filet przez całą drogę," mówi Clark.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
CukierCukier
WodaWoda
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Wyjąć z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi. Bardzo ostrym nożem kilka razy nacinaj skórę, aby nie kurczyła się, a tym samym nie wyboczyła filetu podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
4
Połącz syrop klonowy i skórkę pomarańczową i wlej do płytkiego naczynia na tyle dużego, aby pomieścić rybę. Ułóż skórę sablefish side w glazury i niech marynować 20 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SablefishSablefish
GlazuraGlazura
RybyRyby
5
Podczas marynowania ryby przygotuj warzywa: Wrzuć kostki słodkich ziemniaków z oliwą z oliwek, doprawić odrobiną soli i pieprzu i piecz w jednej warstwie na patelni do pieczenia, obracając raz, aż będą rumiane i miękkie, od 15 do 20 minut. Odstawić patelnię ziemniaków na bok (trzymać piekarnik włączony).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Tymczasem blanszujemy fasolę we wrzącej osolonej wodzie tylko do miękkości-chrupiącej, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
7
Odcedzić, a następnie zanurzyć w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Odcedzić ponownie i dodać do patelni ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zrobić sos ziołowy: czyste składniki w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Finish fish: osusz nadmiar glazury ręcznikami papierowymi i lekko olejowymi bokami skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Umieść dużą żeliwną lub inną patelnię (nie używaj nonstick) na średnim ogniu na płycie kuchennej, aż do bardzo gorącego, 2 do 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
12
Dodaj ryby, glazury stronie w dół, i gotować tylko do glazury rumiane i stworzył cienką skórkę, 15 do 30 sekund. Natychmiast obrócić stronę ryby w dół i zapiekać, aż skwierczeć i chrupiące, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RybyRyby
13
Umieścić w piekarniku do pieczenia, aż nieprzejrzyste w centrum, 3 do 4 protokół. Podczas gdy ryba jest smażenia, przesuń patelnię słodkich ziemniaków i fasoli do piekarnika, aby podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
FasolaFasola
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
14
Dla każdej porcji, zrobić mały, ciasny stos fasolki szparagowej w środku talerza i kropli w niektórych kostek słodkich ziemniaków i jeżyny. Top z ryb i skropić trochę sosu ziołowego wokół niego. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
RybyRyby
SólSól

Składniki

20O jeżynachO jeżynach1Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekany świeży koperekposiekany świeży koperek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany świeży estragonposiekany świeży estragon2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gotowa fasolka szparagowa, dostępna w dziale warzywnym, przekrojona na pół pod kątemgotowa fasolka szparagowa, dostępna w dziale warzywnym, przekrojona na pół pod kątem1Batoniki toffi Heath1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoO oliwie z oliwekO oliwie z oliwek2Batoniki toffi HeathSkórka z 1 pomarańczy (oSkórka z 1 pomarańczy (o0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)5671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sablefish (dorsz czarny) filety każdy), skóra nasablefish (dorsz czarny) filety każdy), skóra na0Batoniki toffi Heathsól morska drobnasól morska drobna23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasól morska drobnasól morska drobna4krewetki i żyłkiSól morska i pieprzSól morska i pieprz11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdodatkowa gęsta śmietana kremówkadodatkowa gęsta śmietana kremówka2Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1łyżka czerwony ocet winnysłodki ziemniak z mięsem pomarańczowym, obrany i pokrojony w 1/2 cala. kostkisłodki ziemniak z mięsem pomarańczowym, obrany i pokrojony w 1/2 cala. kostki12 łyżeczki czosnku w proszkuO oleju roślinnymO oleju roślinnym

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn