Pan Bagnat (Kanapki Z Sałatką Niçoise)
Pan Bagnat (kanapki z sałatką Niçoise) to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 314 kalorii, 30g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, bagietka chlebowa, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pan Bagnat, Kanapka Z Tuńczykiem Nicoise: Pan Bagnat, oraz Kanapka Z Tuńczykiem Niçoise (Pan Bagnat) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka ułożyć w małym rondelku. Przykryć wodą do 1 cala nad jajami; doprowadzić tylko do wrzenia toczenia.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 15 minut.
Odcedzić i spłukać zimną bieżącą wodą do ostygnięcia. Jajka obrać, pokroić w plasterki i odstawić.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię grillową na średnim ogniu.
Rybę posypać solą i 1/4 łyżeczki pieprzu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Steki z tuńczyka pokroić na cienkie plasterki.
Wydrąż górną i dolną połówkę chleba, pozostawiając skorupę o grubości 1/3 cala; zarezerwuj rozdarty chleb do innego użytku. Ułóż 6 szybkich marynowanych fasolek szparagowych na każdej z 4 dolnych połówek chleba. Ułóż tuńczyka równomiernie na zielonej fasoli. Top z 2 plastry pomidora. Ułóż koper włoski na pomidorze. Oliwki podzielić pomiędzy każdą z 4 górnych połówek chleba; każdą górną połowę chleba skropić 1 1/2 łyżeczki oliwy. Rukolę i pokrojone jajka równomiernie podzielić między górne połówki chleba, a pozostały czarny pieprz równomiernie posypać jajkami.
Ułożyć górne połówki chleba na dolnych połówkach; każdą kanapkę przeciąć na pół.
Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy
Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur]()
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot