Paluszki ziemniaczane z parmezanem
Paluszki chlebowe ziemniaczane z parmezanem to przystawka dla 24 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 112 kalorii . Za 9 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, ciepłej wody, odtłuszczonego mleka w proszku i soli koszernej. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co jest raczej słabym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Paluszki chlebowe owinięte boczkiem , Naturalne jedzenie dla dzieci: Paluszki chlebowe z kalafiora i Zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi .
Instrukcje
Rozpuść drożdże w dużej misce w ciepłej wodzie.
Dodaj płatki ziemniaczane, masło, cukier, mleko w proszku, sól i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wmieszaj pozostałą mąkę w ilości wystarczającej do uzyskania sztywnego ciasta.
Przenieś na posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby natłuścić wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i podziel na 24 części.
Z każdego z nich zwiń wałek o długości 5 cali.
Ułożyć w odstępach 5 cm na natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 30 minut.
Posmarować roztopionym masłem.
Posyp serem, nasionami i solą koszerną.
Piec w temperaturze 375° przez 10–12 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć z patelni i odstawić na kratkę do ostygnięcia.