Paluszki z kurczaka Cajun z pikantnym ketchupem
Paluszki z kurczaka Cajun z pikantnym ketchupem wymagają około 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 182 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, sól i pieprz, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Paluszki z kurczaka Cajun z pikantnym ketchupem, Paluszki kokosowe z kurczaka z keczupem bananowym, oraz Sezamowe pieczone paluszki z kurczaka z ketchupem Sriracha.
Instrukcje
Kurczaka przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Umieścić mleko w płytkiej misce.
Połączyć mąkę kukurydzianą, oregano, 1/4 łyżeczki. sól i cayenne w osobnej, płytkiej misce.
Roztopić masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu. Zanurz kurczaka w mleku, a następnie zanurz w mieszance mąki kukurydzianej.
Przenieść na patelnię i smażyć na patelni, aż rumiane i gotowane przez, 3 do 5 minut na stronę.
Wymieszać ketchup, Tabasco, cukier i sok z cytryny w małej misce. Doprawić solą i pieprzem. (Zrób to na tydzień do przodu; przykryj i wyluzuj.)
Podawać kurczaka na ciepło z sosem zanurzeniowym.