Paluszki z kurczaka
Chicken Fingers trwa około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 409 kalorii , 43 g białka i 11 g tłuszczu . Za 1,8 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Ten przepis lubi 1 smakosz i kucharz. Mieszanka piersi z kurczaka, soli, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69% , to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Panierowane paluszki z kurczaka , Paluszki z kurczaka i Kurczak z nerkowca Crockpot .
Instrukcje
Pokrój kurczaka w kostkę o grubości 1/2 cala. paski; W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz jajko, maślankę i proszek czosnkowy; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza.; przechowywać w lodówce przez 2-4 godziny.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. W innej dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz mąkę, bułkę tartą, sól i proszek do pieczenia; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i wrzuć do płaszcza.
Na patelni elektrycznej rozgrzej olej do 375°. Smaż kurczaka partiami przez 4-5 minut lub do złotego koloru z obu stron.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.