Paluszki Stekowe
Paluszki stekowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajka, sól i pieprz, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Paluszki stekowe i sos, Pieczone paluszki stekowe, oraz Steak Fingers & Gravy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek skruszyć waląc młotkiem.
Pokrój w paski o długości 3 cali.
Połącz jajko, mleko, sól i pieprz w płytkim naczyniu, ubijaj do dobrze wymieszanego.
Na dużej patelni na średnim ogniu, rozgrzać 1/3 oleju szklanki (lub na tyle, aby pokryć dno patelni).
Kawałki steków w mące. Otrząśnij nadmiar. Następnie zanurzyć w mieszaninie jaj i ponownie w mące.
Smażyć paski na rozgrzanym oleju do złotego koloru; około 2 protokół.
Przenieść na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć olej.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.