Palone lody miodowe z ciepłą sałatką truskawkową

Palone lody miodowe z ciepłą sałatką truskawkową
Spalone lody miodowe z ciepłą sałatką truskawkową mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.43 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 952 kalorie, 13g białka, oraz 74g tłuszczu na porcję. Jeśli masz creme fraiche, fasolę waniliową, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 10 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hojicha-Palone Lody Miodowe, Sernik Truskawkowy Lody, oraz Lody Truskawkowe Paleo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: papierowy pojemnik na mleko/sok
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2
W dużym rondlu zagotuj miód, aby nieco go karmelizować i uzyskać lekko przypalony smak. Zdjąć ogień i dodać śmietanę, pół na pół i fasolę wanilii, a następnie doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby upewnić się, że mieszanina nie przypala się na dnie. Gdy osiągnie szybki gotować (nie pozwól mu gotować), wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia na 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
W średniej misce ubić żółtka i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Stale ubijając, powoli wlewaj jeszcze gorącą mieszaninę śmietany do mieszaniny żółtka jaja. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką. W temperaturze 160 stopni F mieszanina wydziela puff pary. Gdy mieszanina osiągnie 180 stopni F, będzie zagęszczona i kremowa, jak ajerkoniak. Jeśli nie masz termometru, przetestuj go, zanurzając drewnianą łyżkę w mieszaninie. Przesuń palcem po łyżce. Jeśli pasek pozostaje przezroczysty, mieszanina jest gotowa; jeśli krawędzie się rozmywają, mieszanina nie jest jeszcze wystarczająco gruba. Gdy będzie gotowy, szybko wyjmij go z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pokruszone Twarde Cukierki ToffiPokruszone Twarde Cukierki Toffi
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Tymczasem do połowy napełnij dużą miskę lodową wodą. Odpocznij w mniejszej misce w lodowatej wodzie. Odcedź mieszaninę do mniejszej miski, aby ją wygładzić i usuń fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ubić creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Ostudzić, często mieszając, a następnie kontynuować zgodnie ze wskazówkami Maszyny do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
8
Dokładnie wyczyść wnętrze i na zewnątrz pojemnika na mleko papierowe, a następnie odetnij wierzch. Włóż lody do pojemnika, dobrze go pakując, aby pozbyć się wszystkich kieszeni powietrznych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
9
Umieścić w zamrażarce na co najmniej 6 godzin.
10
Ciepła sałatka truskawkowa: maliny i cukier przecier w blenderze. Odcedzić nasiona i posmakować puree dla słodyczy, dodając więcej cukru w razie potrzeby. Przecier podzielić na 4 płytki żaroodporne i rozprowadzić, aby równomiernie pokryć dno każdej płytki. Cienko pokroić truskawki i ostrożnie wachlować je na puree malinowym, zaczynając od krawędzi talerza i spiralnie do środka. Użyj 4 jagód na talerz. (Deser można przygotować do tego momentu do 8 godzin wcześniej. Szczelnie przykryć każdą płytkę folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Zdjąć folię przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
12
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Piecz truskawki 2 minuty, aż do ogrzania. Lub umieścić w kuchence mikrofalowej na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Wyjmij lody z zamrażarki i połóż je na boku. Z ząbkowanym nożem, pozostawiając lody w pojemniku, wyciąć 1 1/2-calowy kawałek od końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
16
Usuń opaskę pojemnika wokół plasterka i pokrój ją na Trójkąty wzdłuż przekątnej.
17
Umieść klin lodów na środku każdego talerza (natychmiast zacznie się topić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
18
Plaster miodu pokroić na 4 kawałki i ułożyć na wierzchu lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
19
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn